Especie: Cerastoderma edule.
Calibre: Grande: 70-80 pezas/kg
Mediano: 100-110 pezas/kg
Pequeno: 115-130 pezas/kg
O berberecho vive enterrado en zonas próximas á costa. entérrase no sustrato cerca da superficie da auga, usando o pé, e se alimenta bombeando o auga. a alimentación dos berberechos está basada en plantas e en animais diminutos (plancton).
Os berberechos caracterizánse por ser un marisco cun índice moi baixo de grasa. Trátase dun molusco cun aporte calórico moi baixo, por cada 100 gramos de carne de berberecho, tan só nos aportan entre 0.5% e 2% de grasa, moi rico en proteínas. Tamén aporta Vitaminas do grupo A e do grupo B.
Moi apreciado en gastronomía polo seu sabor. O berberecho fresco que vendemos provén de captura artesanal do marisqueo a pé. Son levados á depuradora da mesma lonxa polo que se serven en bolsa de red coa súa etiqueta correspondente.
Presenta dificultades á hora de resistir el transporte e, polo tanto, hai que extremar os coidados e mantelo sempre en lugar fresco. Un berberecho aberto é un berberecho morto.
Concha: Concha globosa, con forma característica de corazón. Coloración: De color blanquecino habitualmente con líneas escuras e de 22 a 28 costillas radiais moi pronunciadas, ásperas e anchas, cruzadas por estrías (líneas de crecemento) concéntricas e espinas escamosas. Sifones: Dous sifones moi curtos.